Behandelingen

Facings

Facings (veneers of schildjes) worden in onze praktijk voor iedereen afzonderlijk gemaakt. Vooraf zal eerst een model gemaakt worden, zodat u al een idee krijgt hoe het er uit kan gaan zien. De echte veneers worden geheel van porselein gemaakt. Hierdoor zijn ze nauwelijks van echte tanden te onderscheiden. Om deze veneers te bevestigen hoeft er geen gaaf glazuur meer verwijderd te worden. Dit noemt men ook wel non invasief. Toepassingen voor deze veneers zijn bijvoorbeeld tanden met glazuurdefecten, of door diverse omstandigheden ontstane ruimtes tussen tanden. 

Beugels

Beugels (orthodontie) worden geplaatst wanneer het kauwstelsel door de stand van tanden en kiezen of door de verhouding van de onder- en bovenkaak, niet goed functioneert of wanneer door de scheefstand de tanden en kiezen niet schoon te houden zijn. Ook esthetiek kan een probleem zijn. Bij kinderen wordt gebruik gemaakt van de groei waardoor de stand van tanden en kiezen op een natuurlijkere manier te corrigeren is. Deze behandelingen worden uitgevoerd door orthodontisten die met onze praktijk samenwerken. Bij volwassenen bestaat de mogelijkheid om deze behandeling in onze praktijk uit te laten voeren.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandelingen (endodontie) moeten uitgevoerd worden wanneer een tand of kies ontstoken is, of wanneer een gaatje zeer groot geworden is. Deze behandeling wordt in onze praktijk pijnloos volgens de huidige standaard uitgevoerd onder andere met behulp van een microscoop.

Tandvleesoperaties

Tandvleesoperaties (parodontale chirurgie) worden uitgevoerd bij tandvleesproblemen die zo ernstig zijn dat ze niet meer door behandelingen bij de mondhygiënisten tot staan gebracht kunnen worden. Bij deze operaties worden regeneratie technieken gebruikt waarbij zich nieuw weefsel kan vormen, voor zover mogelijk natuurlijk.

Kroon- en brugwerk

Kroon- en brugwerk wordt gemaakt wanneer een tand of kies niet meer goed met behulp van een vulling behandeld kan worden. Ontbrekende tanden en kiezen kunnen aangevuld worden door middel van een vaste brug. Door de intensieve samenwerking met onze tandtechnieker zijn deze kronen en bruggen praktisch niet van uw eigen tanden en kiezen te onderscheiden.

Implantologie

Implantologie wordt uitgevoerd om een tand of kies te vervangen met behulp van een kunstwortel (implantaat). Wanneer er geen tanden of kiezen meer aanwezig zijn, kan er met behulp van deze implantaten een ‘klik’ prothese geplaatst worden of een vaste brug. In onze praktijk werken we met het Thommen implantaat vervaardigd met Zwitserse precisie.